Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Ο κ. Νίκος Σηφουνάκης πληροφορηθείς ότι στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μεταξύ των θεμάτων συζήτησης είναι και «η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, του Υπουργείου Τουρισμού και της Ε.Τ.Α. για τη διαχείριση της Μαρίνας Μυτιλήνης» έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Είναι πρωτοφανής πολιτικαντισμός μια κυβέρνηση που παρέλαβε σχεδόν έτοιμο το μεγάλο έργο της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης και τα τελευταία χρόνια αφού αδράνησε προκλητικά και με τυμπανοκρουσίες το εγκαινίασε δύο φορές, παραμονές των εκλογών να δραστηριοποιείται προκειμένου να προβεί σε μια ανιστόρητη συναλλαγή.
Η προτεινόμενη σύμβαση αποτελεί ολίσθημα θεσμικό και δημοκρατικό.
Η Μαρίνα βρίσκεται στην πόλη της Μυτιλήνης και τον πρώτο λόγο θα έπρεπε να έχει ο Δήμος Μυτιλήνης, όπως άλλωστε νομικά και θεσμικά επιβάλλεται. Όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με τον οικείο Δήμο -στον οποίο δημιουργείται μια Μαρίνα- έρχονται σε συμφωνία και όχι βέβαια με την αναρμόδια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Προσωπικά ως Υπουργός Τουρισμού τη διετία 1995 – 1996 για τις Μαρίνες της ΚΩ και της ΡΟΔΟΥ δρομολόγησα και υπέγραψα την παραχώρηση τους στους αντίστοιχους Δήμους.
Την ίδια περίοδο για τη μαρίνα της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, που ήδη λειτουργούσε, δρομολόγησα την αποκρατικοποίηση της και στην επιτροπή ανάθεσης που διεξήγαγε το διαγωνισμό συμμετείχε ο Δήμαρχος της Κέρκυρας.
Καταγγέλλω την προκλητική πρακτική της κυβέρνησης και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, που συνεργεί σε μια αλχημεία χωρίς αντίκρισμα.
Διαβεβαιώνω τους πολίτες της Μυτιλήνης ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όπως δημιούργησε αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο υποδομής, θα μεριμνήσει και για τη λειτουργία του σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και οι όποιες πράξεις της σημερινής κυβέρνησης είναι άνευ αντικρίσματος.